Knutsel

Knutsel

Voor mijn afstuderen ben ik bezig met een aantal elektronica-projecten. Door te experimenteren met elektronische circuits en zelf nieuwe elementen toe te voegen, probeer ik nieuwe geluiden te creëren. Ik ben begonnen met circuit bending en zal dit jaar, from scratch, mijn eigen creaties ontwikkelen.

Naast het technische gedeelte besteed ik veel aandacht aan de vormgeving van mijn elektronica. Ik kies doorgaans voor een functioneel ontwerp dat behalve mooi ook praktisch is. Uiteindelijk wil ik al mijn resultaten presenteren in een afstudeerexpositie.

Om ook andere mensen kennis te laten maken met geluidskunst, denk ik erover om in de toekomst elektronica-workshops te gaan organiseren. Ik wil daarvoor een do-it-yourself-versie van één van mijn producten ontwikkelen, zodat de workshop ook toegankelijk is voor mensen zonder technische voorkennis.

Voltooid Commodore 64 PLUS

In 2008 vond ik de oude Commodore 64-computer van mijn oom tussen wat afgedankte rommel. Deze vondst leidde tot mijn eerste grote elektronica-project: het ombouwen van een Commodore 64 tot een synthesizer.

Toen ik het langvergeten apparaat eenmaal had teruggevonden, wilde ik meer weten over zijn werking. Ik stuitte op een website waarop haarfijn uitgelegd werd dat de C64 veel méér is dan een oldschool-computer: het bleek mogelijk om de C64 om te bouwen tot een synthesizer. 

Enthousiast ging ik aan de slag. Ik zorgde voor een mooie, houten behuizing en voegde enkele modificaties toe. Zie de foto's voor het resultaat.