Over

Visie
Albert Einstein beweerde eens dat creativiteit besmettelijk is. “Geef het door!” was zijn devies. In mijn geval is creativiteit inderdaad een rode draad in mijn leven die als vanzelf overal insluipt en zich steeds uitbreidt.

Die creativiteit kan en hoeft niet altijd gestroomlijnd te worden. Soms heb je verschillende middelen nodig om je artistiek te uiten, of leveren combinaties van verschillende takken in de kunst juist de mooiste resultaten op. Ik werk daarom graag interdisciplinair en houd me als artiest bezig met heel uiteenlopende activiteiten: podiumkunst, vormgeving, webontwikkeling en geluidskunst vormen de kern van mijn bezigheden.

Doordat ik me op verschillende vlakken in de cultuursector begeef, spreek en werk ik met vele muzikanten, vormgevers en kunstenaars. Zo voorkom ik tunnelvisie en kan ik mezelf en mijn werk blijven vernieuwen. Nieuwsgierigheid en gedrevenheid vind ik daarbij erg belangrijk.

Opleidingen
Om mezelf als vormgever van een goede fundering aan kennis en vaardigheden te voorzien, volgde ik een opleiding tot Multimedia-vormgever te Drachten. Daarna besloot ik door te studeren aan de Academie voor Popcultuur, de enige opleiding in Nederland waar vormgeving en muziek samenkomen. Ik werd aangenomen als vormgever, maar stortte me tegelijkertijd enthousiast op de muziekwereld.

Bands
Als bassist speelde ik aanvankelijk in de grungeband New Killer Stars. We speelden als voorprogramma voor Dinosaur Jr. en Kula Shaker, sleepten een Amerikaans platencontract in de wacht en toerden twee weken door de VS.

Vandaag de dag ben ik bassist bij Pioneers of Love, een new-wave band met een platencontract bij 8ball en een ijzersterk debuutalbum op zak. We spelen in clubs en poppodia door heel Nederland en werden afgelopen jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Dit ben ik echt

In het kort

Studie:

  • MBO Multimedia Vormgeving - Friese Poort, Drachten (2003 - 2007) [diploma behaald]
  • HBO Vormgeving - Academie voor Popcultuur, Leeuwarden (2007 - 2013) [diploma behaald]

Ervaring:

  • stage PR, vormgeving & organisatie - poppodium Iduna, Drachten (2005 - 2006)
  • stage (huisstijl)vormgeving & organisatie - poppodium Het Bolwerk, Sneek (2007 - 2008)
  • stage management, organisatie & kunsten - Yuri Landman, Veenendaal (2010 - 2011)

Mijn leven als muzikant

Pioneers Of Love - Arrest Me Now
Pioneers Of Love - Arrest Me Now [single] (2012)

Met deze single heeft de band ervoor gekozen om het 'buitenaardse' concept die achter de band schuil gaat te versterken met een sci-fi videoclip.

Pioneers Of Love - Contact
Pioneers of Love - Contact (2011)

POL's debuutalbum is opgenomen in studio Shamrock (Baarn). Het album is in 5 weken opgenomen en geproduceerd door Holger Schwedt & Sander Rozeboom.

Pioneers Of Love - Fear Of Heights
Pioneers Of Love - Fear Of Heights [single] (2011)

Voor de 2de single van POL zijn we afgereisd naar de Rätzligletsjer in Zwitserland om daar in een buitenaardse omgeving een videoclip op te nemen met filmmaker Lex Vesseur.

Pioneers Of Love - Walhalla
Pioneers Of Love - Walhalla [single] (2011)

Mijn eerste ervaring met het maken van een videoclip. De clip is geregisseerd door Stephanie Pistel die o.a. heeft gewerkt met grote namen als Duran Duran en Robbie Williams.

New Killer Stars - Crash Their Parties And Rob Their Houses
New Killer Stars - Crash Their Parties And Rob Their Houses (2010)

Met mijn vorige band kreeg ik een Amerikaanse platendeal en zijn we naar de USA afgereisd om een tour te doen en een album op te nemen in studio Echo Mountain (Asheville).

New Killer Stars - Hebrew Matthew
New Killer Stars - Hebrew Matthew (2008)

Mijn eerste studio ervaring werd een feit toen de band studiotijd won met het winnen van de Friese bandcontest van 2007. De 'EP' is opgenomen in Syco studio (Leeuwarden).